Ramazan iftar menüleri: 3. gün iftar menüsü
Ramazan ayı için hazırladığımız iftar menümüzün 3. günündeyiz. Bugün klasik bir iftar menüsü ile karşınızdayız. İftara ne pişirsem diye fikir arıyorsanız sizler için hazırladığımız üçüncü gün iftar menüsüne göz atabilirsiniz.
Üçüncü gün iftar menümüze sizi yormayacak ve aceleyle hazırlanacak bir çorba ile başlıyoruz. Ardından biraz daha emek isteyen ama enfes tadıyla afiyetle yedireceğiniz bir ana yemek ve beraberindeki size en çok yakışacak meze ile devam ediyoruz. Ve son olarak Ramazan denilince akla ilk gelen tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.
İşte Ramazan’ın üçüncü günü için sizler için hazırladığımız iftar menüsü…
3. GÜN İFTAR MENÜSÜ
- şehriye çorbası,
- Kayseri yağlama,
- Közlenmiş kapya biber mezesi,
- Güllaç
TELLİ ÇORBA OLMAYAN
Her zaman olduğu gibi iftar menümüze sıcacık bir çorba ile hafif bir başlangıç yapıyoruz. Tel şehriye çorbası annelerimizin yaptığı klasik ama en lezzetli çorbalardan biridir. Hızlı ve pratik bir çorba tarifi arıyorsanız tam size göre.
Anne dokunurken: şehriye çorbası tarifi
KAYSERİ YAĞLAMA
Ramazan ayının 3. günü iftar menümüzde bu sefer Kayseri’ye gidiyoruz. Lezzetine bizi aşık edecek Kayseri yağı yapıyoruz. Hamuru yoğurup mayalanmaya vakti olmayanlar için tarifte en kolay alternatif yol var.
Yöresel bir lezzet: Kayseri yağlama tarifi
KAVURULMUŞ KAPYA BİBER UYGULAMASI
Kayseri yağlamasının yanında muhtemelen size en çok yakışacak eşlik ile devam ediyoruz. Lezzetli ve farklı bir garnitür arıyorsanız, közlenmiş kapya biberli mezeye bir baht vermelisiniz.
Sahabenin gülü: Közlenmiş kapya biberli meze tarifi
GÜLLAÇ
Geleneksel bir iftar menüsünün vazgeçilmez tatlısı elbette ki güllaç! Hafif gül kokusu eşliğinde güzel bir gül kokusuyla iftar menümüzü sonlandırıyoruz.
On bir ay boyunca seni aradık: Klasik Güllaç tarifi
Afiyet olsun!