Haber

Bakan Karaismailoğlu ve Muş, deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hatay Havalimanı pistinin tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için yoğun çalışmaların yapıldığını belirterek, pistin restore edilerek faaliyete geçmesi çalışmalarını en geç Pazar gününe kadar bitirmiş olacaklarını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen depremlerin ardından Adıyaman Afet Yönetim Merkezi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Depremlerden etkilenen tüm illerde yoğun bir mücadele olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Adıyaman’daki elektrik sorunumuzu merkezde yüzde 50’ye varan oranda çözdük. Yarından itibaren yüzde 70’e çıkaracağız. Bazı ilçelerimiz” tamamına, bir kısmına da kısmen elektrik verildi.” dedi.

Köylerde yoğun çalışma olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, köylere hava ve kara takviyesi yapıldığını söyledi.

Merkezdeki enkaza 10 bini aşkın gönüllü ve bini aşkın profesyonel çalışanın müdahale ettiği bilgisini veren Karaismailoğlu, vatandaşların günlük ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun çaba sarf edildiğini kaydetti.

Enkaz kaldırma çalışmalarına 10 bini aşkın asker ve jandarmanın yabancı ülkelerden gelen ekiplerle birlikte yardımda bulunduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, “500’ün üzerinde iş makinesi, vinç, ekskavatör, diğer makine ve işlerle büyük bir mücadele vermeye çalışıyoruz. aletler.” sözlerini kullandı.

Hatay Havalimanı dışındaki tüm havalimanlarının deprem bölgesinde sağlıklı bir şekilde faaliyet gösterdiğini anlatan Karaismailoğlu, yardımın kargo ile ulaşması, istiflenip bölgelere ulaştırılması ve uzman arkadaşların bölgeye ulaşması için havalimanlarının değerli bir işlev üstlendiğini söyledi. bölge.

Havalimanlarının bölgeden tahliye etmek isteyenlere cevap verdiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Bölgeden 100 bini aşkın vatandaşımızın ulaşım ihtiyacını hava yolu ile karşılamaya çalışıyoruz. hizmet tamamen açık bir şekilde.” söz konusu.

“Yardımı gerekli yerlere ulaştıracağız”

Hatay Havalimanı pistinin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için yoğun çalışmaların yapıldığını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Çalışmalar sonucunda ortaya çıkan hafriyatın toplanması gerekiyordu. Bununla ilgili olarak Hatay’daki AFAD koordinasyon merkezinden molozların kaldırılması için TIR ihtiyacı hissedilince buradan talepte bulunuldu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi araçlarına ulaşıldı. Tamamen AFAD’ın kontrolünde olan belediyenin bölgeden kazıyı alıp kaldırması o kadar teknik ve koordineli bir süreç ki, “Çalışmayı farklı bir biçimde algılamak ve sunmak Türkiye’de muhalefete yakışan bir durumdu. Maalesef burada başımız belada. Bu teknik meseleleri kötü siyasette kullanmak ancak ana muhalefetimize yakışıyordu, biz milletimize havale ediyoruz.”

Karaismailoğlu, “İnşallah en geç pazar günü Hatay Havalimanı pistinin restore edilerek faaliyete geçirilmesi işini bitirmiş olacağız. Onu da kaldırdık.” paylaşılan bilgiler

Bölgeye yoğun bir şekilde gelen yardımlar için vatandaşlara da teşekkür eden Karaismailoğlu, bu yardımların gerekli yerlere ulaştırılması konusunda da çalıştıklarını anlattı.

Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve koordinasyonuyla bu işi en kısa sürede kaldıracaklarını belirterek, “Vatandaşlarımız sevinirken devletimiz tüm bölgede büyük bir gayret gösteriyor. Söz veriyoruz, kaldıracağız.” burayı restore etmeden buradan ayrılmayın.” dedi.

“Öncelikle enkaz altındakilere ulaşmak istiyoruz”

Ticaret Bakanı Muş, gece boyunca devam edecek çalışmaların sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hız kazanacağını belirterek, “AFAD kriz merkezine ilave arama kurtarma görevlisi için planlamalar yapılmış olup, bu işçinin sevki gerçekleştirilecektir. Jandarmamız. birimlerimiz de birebir ek işçi transferimizi planlıyor, kademeli olarak Adıyaman’a geliyorlar.” söz konusu.

10 il olmak üzere 100 bin kilometrekarelik bir alanın depremden etkilendiğine işaret eden Muş, şiddetli hava koşullarının da bu büyüklükteki bir depreme müdahaleyi zorlaştırdığını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen var güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Muş, “Enkaz altındaki tüm vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmak için bu gayret sarf ediliyor. Bir kişiyi daha nasıl çıkarırız, nasıl daha hızlı çıkarırız?” ve daha önce, tüm gündemimiz bu.” dedi.

Muş, sahada çalışan personele de teşekkür ederek, diğer binaların çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir alanda, bazen dinlenmeden, dikkatli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı.

Çalışmalarda belli bir noktaya gelindiğini bundan sonraki süreçte de yoğunlaşarak çalışmalara devam edeceklerini belirten Muş, şöyle devam etti:

“Öncelikle amacımız insanımıza ulaşmak, onları enkazdan çıkarmak, sonra zaten devletin bütün imkanları seferber edilmiş durumda, altyapı ve üstyapı planlaması ikinci planda yapacağımız şeyler. ve öncelikle Adıyaman ve ilçelerinde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak istiyoruz.Önemli bir sayıya ulaştık. Özellikle Pazartesi gününden itibaren günlük rakamlarda çok daha yüksek seviyelere çıkacağız. İlçelerde de aynı planlama yapılıyor. Daha az etkilenen ilçelerimiz daha hızlı toparlanıyor ama diğer yerleri de toparlayacağımızı belirtmek isterim.”

kirikhan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu